Kroštulin panettone u Grafokor kutijama

Panettone je talijanska vrsta slatkog kruha porijeklom iz Milana, koji se obično priprema i uživa za Božić i Novu godinu.

Ima oblik kupole, i obično je visok oko 15 cm za panettone težine 1 kg. Izrađuje se tijekom dugotrajnog procesa koji uključuje fermentaciju tijesta. Proces traje nekoliko dana, što kolaču daje prepoznatljive pahuljaste karakteristike.

Sadrži kandiranu koricu naranče, citrona i limuna, kao i grožđice. Dostupne su mnoge druge varijacije poput obične ili s čokoladom. Poslužuje se u obliku klina, okomito izrezan, uz slatke tople napitke ili slatko vino, s kremom od mascarponea, jaja, ponekad sušenog ili kandiranog voća, sa slatkim likerom kao što je amaretto…

Sve to je proučila i odradila ekipa iz Kroštule.

Mi se nismo u to miješali – mi smo za njih samo napravili lijepe kutije, koje ne možete promašiti u dućanima…

FILM: https://www.instagram.com/tv/CXG05–ARHm

@romerobreadburgerbar @krostula_better_bread

Ostali blogovi:

Scroll to Top